Een van de weinige effectieve oplossingen bij zweetlucht in (sport)schoenen!

De oorzaak van zweetlucht in (sport)schoenen en pantoffels

Schoenen kunnen stinken naar zweetvoeten omdat de huid van de voeten een groot aantal zweetklieren heeft. Deze zweetklieren produceren zweet om het lichaam te koelen en te helpen bij het reguleren van de temperatuur. Als de voeten zweten, kan het zweet zich op de huid en in de schoenen ophopen. Dit kan leiden tot de groei van bacteriën, die de geur van zweet veroorzaken.

Er zijn verschillende manieren om de geur van zweetvoeten in schoenen te verminderen, zoals:

  1. Schoenen regelmatig laten luchten: Laat schoenen regelmatig luchten om te helpen bij het drogen van het zweet en om de groei van bacteriën te verminderen.
  2. Schoenen laten drogen: Zorg ervoor dat schoenen goed droog zijn voordat u ze opbergt. Dit kan helpen om de groei van bacteriën te verminderen.
  3. Schoenen wassen: Als de schoenen erg vies zijn, kunt u ze wassen met een mild wasmiddel en water. Laat de schoenen daarna goed drogen voordat u ze opbergt.
  4. Voetzoolkussentjes gebruiken: Voetzoolkussentjes kunnen helpen om het zweet te absorberen en om de groei van bacteriën te verminderen.
  5. Antiperspirant gebruiken: Antiperspirant kan worden gebruikt om het zweten te verminderen en om de geur van zweetvoeten te verminderen.
  6. De schoenen en/of pantoffels behandelen.

Als de geur van zweetvoeten in schoenen aanhoudt of als u zich zorgen maakt over de geur, raadpleeg dan uw arts voor advies en behandeling.

Oplossing

Zilver heeft antimicrobiële eigenschappen en kan daarom helpen om de groei van bepaalde bacteriën te verminderen of te voorkomen. Dit geldt ook voor bacteriën die zweetlucht veroorzaken. Bepaalde stoffen in zilver, zoals zilverionen, kunnen de celmembranen van bacteriën beschadigen en ervoor zorgen dat ze niet meer goed functioneren. Daardoor kunnen de bacteriën afsterven.

Er zijn verschillende manieren waarop zilver gebruikt kan worden om bacteriën te bestrijden. Zo kan het bijvoorbeeld worden toegevoegd aan textiel, zoals sokken of ondergoed, om de geur te verminderen die wordt veroorzaakt door bacteriën die op de huid groeien. Ook kan het worden gebruikt in producten voor persoonlijke hygiëne, zoals zeep en tandpasta, om de groei van bacteriën te verminderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat zilver niet alle bacteriën kan doden en dat het niet altijd effectief is tegen bepaalde soorten bacteriën. Bij bacteriën die zweetlucht veroorzaken is het zeer effectief.

Met onderstaande product kun je jouw schoenen en/of pantoffels effectief behandelen met een zilveroplossing in water. Let op het is niet de bedoeling dat je jouw voeten behandeld maar de binnenkant van jouw schoenen en/of pantoffels.

*Onderstaande link maakt gebruik van een affiliate link, wij ontvangen een klein percentage van de opbrengst wat deze blog mede mogelijk maakt.

https://amzn.to/3If5fIR